 |
Atalay, Trabzon Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen, 1. Karadeniz Spor Oyunları Organizasyon Komitesi Toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 2-8 Temmuz 2007'de yapılacak 1. Karadeniz Spor Oyunları için çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, ''Organizasyona, Karadeniz Ekonomik İşbirliği'ne üye ülkelerden 9'u kesin katılacağı bildirildi. Bulgaristan ve Moldova'nın net cevapları ise henüz gelmedi'' dedi.
1. Karadeniz Spor Oyunları'nda atletizm, yüzme, Cimnastik, futbol, voleybol, basketbol, tekvando, güreş ve okçuluk branşlarında müsabakalar düzenleneceğini ifade eden Atalay, ''Buradan özellikle olimpiyatlara altyapı oluşturacak sporcuların çıkmasını istiyoruz. İnanıyorum ki burada başarı kazanacak gençler daha sonra düzenlenecek büyük yarışmalarda önemli başarılara imza atacaklardır'' diye konuştu.
|
|
-OYUNLARIN MASKOTU HAMSİ-
Atalay, 1. Karadeniz Spor Oyunları'nın maskotunun İstanbul'da yapılan toplantıda ''hamsi'' olarak belirlendiğini anlatarak, ''Oyunların maskotu, Trabzon denilince akla ilk gelen hamsiden başka bir şey olamazdı. Oyunların logosu ise dalgalar, tekne ve Karadeniz üzerine doğan güneşin konu edildiği bir çalışmadan oluşuyor. Dünyanın en güzel, çarpıcı logolarını ve maskotunu 1. Karadeniz Oyunları ile gündeme getirmiş oluyoruz'' dedi.
Gelecek yıllarda da yapılacak Karadeniz Spor Oyunları'nın genel sekreterliğini Türkiye'nin yürüteceğine dikkati çeken Atalay, şunları söyledi:
''Bu organizasyon aynı zamanda ülkemizde yapılması için mücadelesini verdiğimiz 2011 Gençlik Oyunları için de ciddi bir referans olacaktır. Gençlik Oyunları için 8-9 Aralık'ta Brüksel'de oylama yapılacak. Trabzon, çevresi ve Karadeniz illeri bundan sonra organizasyon bölgesi haline gelecek. Sık sık spor turizmine ev sahipliği yapacak. Yörenin tanıtımı spor sayesinde en iyi şekilde yapılacaktır.''
-TESİSLEŞMEDE BÜYÜK ATILIM-
Atalay, spor tesisleri açısından ülke genelinde büyük bir atılım yaşandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Türkiye çok ciddi tesislere kavuşuyor. Bu kapsamda çalışmalarımızı yerel yönetimlerle el ele yürütüyoruz. Türkiye bana göre son 20-30 yılda yapamadığı kadar tesise son dönemde kavuştu. Tesisleşme konusunda yörede de sıkıntı yok. Çalışmalar yıldırım hızıyla devam ediyor. Genel Müdürlüğümüz Trabzon'a 5 bin kişilik spor salonu yapılması işini önümüzdeki yılın programına alacak. Böylece Türkiye'nin aldığı her organizasyonda burası da düşünülecek.''
Yeni yapılan okullarda spor salonu yapılması mecburiyeti bulunduğunu anımsatan Atalay, ''Bu çok önemli sorunu köklü şekilde çözmek demektir. Şiddete meyilli gençler spor sayesinde engellenebilir. Suç işlemeden gençleri kurtarmak en önemli sorunumuzdur. Türkiye'de spor kültürünün oluşması hepimizin idealidir. Spor sevgi, dostluk ve barış için festival havasında yapılır'' diye konuştu.
Atalay, oyunların 1. gününde delegasyonların gelişleri ve kayıt işlemlerinin yapılacağını, 2. gününde genel toplantılar, antrenman ve açılış seremonisi, 3-4-5-6 ve 7. günde müsabakalar ve kapanış seremonisinin yapılacağını belirterek, 8. günde ise delegasyonların dönüşlerinin başlayacağını söyledi.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
|